U sklopu projekta Zelene staze Dunava i Drave, općina Erdut i grad Belišće, uz pomoć Kreativne agencije Adverta, od 26. do 28. lipnja organizirali su istraživački kamp za mlade.

Uz poštivanje epidemioloških preporuka u kampu, smještenom tik uz Dunav, u hladu masivnih topola,  okupljeno je 80-ak sudionika koji su kroz 3 dana odslušali zanimljiv Okrugli stol na temu eko turizma i sudjelovali na nekoliko radionica koje su bile usmjerene na ekologiju i održivi turizam (postavljanje kampa i šatora, paljenja vatre na različite načine, snalaženja pomoću kompasa, prepoznavanje biljnih vrsta te promatranja ptica i zvijezda).  Okrugli stol je organiziran uz pomoć Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek dok su radionice provodili iskusni članovi Udruge izviđača „Slavonski Hrast“ Osijek. Kamp je završio volonterskom akcijom prikupljanja smeća na divljem odlagalištu uz cestu Aljmaš – Erdut, pored skretanja za Stepaničevac.  Tom prilikom skupljeno je 15ak vreća smeća i poslana je poruka da svi zajedno malim postupcima možemo utjecati na okoliš.

Reakcije sudionika kampa bile su izuzetno pozitivne, prvenstveno jer su dobili priliku proširiti krug prijatelja, unaprijedili su komunikacijske vještine, upoznali se s novim vještinama i doživjeli prirodu i ljepotu prirode uz Dunav na pravi način. Nadamo se kako će kamp postati tradicija koja će svake godine u općinu Erdut privlačiti velik broj mladih zaljubljenika u prirodu.

Sljedeći kamp se održava od 10. do 12. srpnja 2020., u gradu Belišću, na odmorištu Bistrinci uz Dravu i pozivamo sve zainteresirane mlade od 18 do 30 godina da se prijave na sudjelovanje i dožive ljepotu Zelenih staza Dunava i Drave. Više informacija i prijavu požete potražiti na poveznici.

Projekt se financira iz poziva PROMICANJE ODRŽIVOG RAZVOJA PRIRODNE BAŠTINE, u okviru Operativnog  programa KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Erdut